Un dissabte de verema

Un dissabte de verema

Podeu accedir a la galeria fotogràfica aquí.

A la Lydia i a mi ens feia molta i molta il.lusió portar als nostres amics del BMW Motorrad Club Catalunya a fer una passejada per les vinyes. Un entorn que ambdòs ens agrada molt i com no!!!!!!!!!!!! Voliem gaudir-lo amb tots vosaltres.

Els 31 participants ens hem trobat ben d’hora, ben d’hora, a les 8.30 a l’àrea de servei de l’Alt Camp. Tinc d’agraïr especialment els que han vingut de Girona i nord de Barcelona que han tingut que matinar molt. 

El grup s’ha dividit en dos: els més ràpids que ha portat el Cesc Piella i la resta que he portat jo. 

Ens hem endisant pel territori de la verema començant per Vila-rodona, Aiguamurcia, Santes Creus, Pla de Santa Maria, Figuerola del Camp, Cabra del Camp, Barberà de la Conca, La Guàrdia dels Prats, Montblanc, L’Espluga de Francolí fins arribar a Poblet, on hem fet una paredeta per esmorzar.

La ruta ha continuat cap a Senan, Maldà, Vallbona de les Monges, Conesa, Les Piles, Seguer, Esblada, Querol, El Pont d’Armentera, Santes Creus per aturar-nos, de nou a Vila-rodona.

En arribar a Vila-rodona i després de poc mes de 180 km de ruta, hem anat a visitar les vinyes de Ramon Ollé,

Hem pogut veure com es fa la verema de manera mecanitzada amb una impressionant màquina de veremar a la que uns quant intrèpids socis han tingut la valentía de pujar i veure-la funcionar en viu i en directe. Mireu el recull d’imatges que en Carles Torremilans ha fet amb el seu dron!!!!!!!!

Vull agraïr la rebuda dispensada pel propietari de l’explotació i per tot el temps que ens va dedicar, donant-nos un munt d’explicacions i anècdotes.

Una vegada acabada la visita a les vinyes hem anat al Sindicat de Vila-Rodona  (aquest any cel.lebren el centenari de la seva construcció 1919-2019). Ací hem pogut veure el procés de tractament del most que després es convertirà amb vi.

L’edifici combina l’arquitectura de Cèsar Martinell (deixeble de Gaudí i autor d’una gran part de les cooperatives agrícoles de la zona)

i els moders processos de producció i enmegatzamatge del most

Ha estat aquí, a la cooperativa, on la premsa comarcal s’ha interessat per la nostre visita i el nostre Club. Han fet una munt de fotografies i, en breu publicaràn un article en el diari El Vallenc (us mantindrem informats de la seva aparició al diari).

Hem visitat els antics cups i les barriques de reserva que descansan per fer un vi de qualitat,

I la història mostrada en fotografies, com ha evolucionat la verema desde primers del segle XX fins el dia d’avui: des del treball manual i en el que hi participava tota la família fins a la verema actual, totalment professionalitzada i mecanitzada. 

I, com a cloenda de la visita, ens han ofert un tast de vi i cava. 

Per acabar la jornada hem anat a dinar al restaurant La Font on ens han obsequiat amb una copa de cava de benvinguda!!! I per dinar, un variat “pica pica” i un excel.lent segon plat per cadascú.

Als postres, ens ha visitat el Alcalde de Vila-rodona Sr Ramon Bricollé i ens ha dirigit unes paraules d’agraïment al club per la nostre visita i promoció del poble.

Si tinc de fer balanç, estic molt content de tota la jornada. Ha estat un dia molt maco: moto i cultura del ví. I si ho he compartit amb tots vosaltres, encara més!!!!! I mireu el que diuen de nosaltres els mitjans comarcals.

Moltes gràcies a tots per acompanyar-me en aquest dia i agraïr especialmente a Cesc Piella i Enric Garriga pel seu ajut en la preparació i revisió de la ruta. 

Brindo per tots vosaltres amb aquest meravellós cava i pel BMW Motorrad Club Catalunya que tantes i tantes alegries ens está donant a tots.

Comparteix-ho!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.