Olors i sabors de Malvasia

Olors i sabors de Malvasia

Per accedir a la galería fotográfica cliqueu aquí.

Qui ho anava a dir!!!!!!!!! Unes vinyes al mateix centre de Sitges!!!!!!!! Doncs sí, vam portar als nostres amics a passejar i a conèixer un dels indrets més singulars del Garraf.

Després de tota una setmana amb pluges, vent, vendavals, inundacions, esllavissades…. El dissabte pintava un bon dia per anar en moto. Així que, ben aviat, ben començar la ruta. I no anàvem sols, els amics dels MotardsBmw de Sant Sadurní i del grup-motards Senglars ens van acompanyar.

Tres clubs de bons amics, rodant junts, compartint ruta, carreteres, esmorzar, tast de Malvasia i dinar ha fet d’aquesta sortida, un moment molt especial. I, novament, dos amazones rutejant juntes: l’Aurea i la Iolanda.

Ens hem trobat a prop de Castelldefels per endinsar-nos en el massís del Garraf. Carreteres increibles, que molts no havien fet abans, desconegudes, per camins rurals per contemplar un paisatge excepcional.

Hem fet una aturada per esmorzar a la Llacuna a Ca la Maria.

El dia ens anava acompanyant, amb algun episodi de plugim però ha estat ben curt.

Un munt de motos, 20 pilots amb els seus acompanyants, gaudint d’un mati de pel.licula.

Finalment, cap a les 12.00 h. hem arribat al Centre d’Interpretació de la Malvasia.

El (CIM)  està impulsat per la Fundació de l’Hospital de Sant Joan Baptista de Sitges i ubicat en l’antic Corral de la Vila i a l’antic celler de l’Hospital, en un edifici d’ús públic del segle XVIII.

Hem deixat les motos a l’interior, al pati del centre.

Allà ens esperava l’Alba i l’equip del CIM per acompanyar-nos en la visita a tot l’indret.

L’Hospital de Sant Joan Baptista conserva en propietat les 1,7 hectàrees de vinya de Malvasia d’Aiguadolç, i les 0,3 hectàrees que queden encara dins el recinte, conformant l’última vinya dins el nucli urbà de Sitges i amb la que continua elaborant la Malvasia de Sitges que es comercialitza al mercat.

D’aquesta manera, el CIM s’incorpora al mapa museístic de Sitges, oferint un recorregut pel passat vitivinícola de la vila i posant en valor el patrimoni col·lectiu que ha esdevingut la Malvasia de Sitges al llarg dels anys.

Hem pogut visitar la Capella

i l’interior de l’hospital, amb la seva espectacular cúpula

El CIM és un espai educatiu, que ens endinsa a la història de la Malvasia, els seus origins, decadència, ressorgiment i actual comercialització.


La cloenda del matí ha estat genial: un tast de les diferents varietats de vins de Malvasia al mateix centre, de la mà dels enòlegs del CIM.

Amb les motos ben aparcades, hem caminat fins al passeig del mar a Sitges, on hem degustat els bons cuinats del restaurant Costa Dorada.

Ha estat fantàstic rebre a en Ferran i l’Elisabeth, dos nous socis que van començar a rodar amb nosaltres.

I de compartir taula amb un munt d’estusiastes del món de les motos.

Estem encantats d’haver organitzat aquesta sortida i esperem que hi hagi molts i nous moments per rodar plegats.

Comparteix-ho!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.