Off i més Off: Monegros + Bàrdenas Reales

Off i més Off: Monegros + Bàrdenas Reales

Per accedir a la galeria fotogràfica cliqueu aquí.

 

Aquest any hem tornat als Monegros, afegint-hi Bàrdenas Reales. Tres dies intensos d’Off i flipants!!!!!!!!  amb tota mena de terreny i climatologia i una colla d’amics preparats per tot el que ens vingui!!!

 

El primer dia, ens trobem per esmorzar a Fraga, a un lloc molt pintoresc dedicat als cotxes i motos antics americans.  Aquí comença l’aventura agafant la primera pista que ens porta fins a Belchite, poble derruït en la guerra civil i construït de nou al costat, per no oblidar la massacre de la guerra.

Al poc de començar ja ens trobem una forta pujada amb moltes pedres que anem superant amb alguna dificultat. Tot seguit continuem la ruta fins que al cap d’una hora tenim el primer ensurt, després d’un revolt ens trobem amb fang molt lliscós i un dels nostres cau rebent un bon cop al costat, per sort res greu.

Després de dinar anem cap Hoz de Zafrane a on entrem a l’enorme cova sota una pedrera de marbre i al mig del barranc un pilar del tren Zaragoza-Utrillas que aguanta tot i haver estat dinamitat. En sortir decidim continuar pel barranc i ens trobem amb molts bassals d’Aigua per acabar pujant per 2 esglaons, tot un repte per aquestes motos.

 

Abans d’arribar a l’hotel passem pel Toro d’Osborne a Alfajarin on es veu unes espectaculars vistes dels Monegros.

 

Com que Zaragoza és famosa pel “TUBO” lloc de bars de tapes, anem a sopar de tapeo i a descansar per a l’endemà.

 

El segon dia, més tranquil anem cap a Bardenas, però abans passarem pel mirador de l’Ermita de Sancho Abarca, per agafar unes pistes que passen per la carena per acabar dins del cor de Bardenas amb les seves formes capritxoses per acabar amb el conegut “Cabezo de las Cortinillas“, tot seguit anem a dinar en un “FoodTrack” en el mateix cor de Bardenas.

 

A la tarda agafem carretera fins a Tudela per tornar a les pistes que ens dura fins a La Muela, però amb tantes construccions de molins de vent, han desaparegut algunes pistes i decidim acabar per carretera fins a l’hotel.

A l’hora de sopar tornem al Tubo, canviant de lloc i menjant els famosos xampinyons. Aquesta nit plou força i això farà que les pistes no hi hagi pols, però sí un fang molt lliscós.

El tercer i darrer dia, ens porta cap a L’Ermita i coves de San Caprasio, un dels llocs més alts de la Sierra de Alcubierre, abans d’arribar el terreny es torna molt difícil per culpa de les pluges del dia anterior, tant que ens va replantejar la continuïtat, però al final tots pugem fins dalt.

De baixada anem cap al Mirador de Bujal, tot passant per unes pistes molt ràpides que les gaudim molt, el terreny aquí no és fangós i podem anar molt ràpids.

Per acabar el matí travessem els “Tozales” formacions rocoses de molts colors i esculpides al llarg dels segles, és com un desert.
La primera part és una sorra molt fangosa que combinat amb l’aigua engoleix tot el passa, fins al seient de la moto, per sort només el cap de ruta si va ficar un cop.

Per acabar carretera fins a Fraga a dinar al mateix lloc que vàrem esmorzar el primer dia, per lligar inici i fi de ruta. Agrair a tots els components del grup, per fer-ho tot tan fàcil amb les dificultats que sempre té l’off i més havent plogut. Una nova OFF, una nova aventura, i sempre amb els amics del BMW Motorrad Club Catalunya

 

Fins.. la propera!!

Comparteix-ho!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.