La Xatonada 2024, molt concorreguda

La Xatonada 2024, molt concorreguda

Tot i que les previsions inicials eren de pluja, finalment no s´han complert.

 

A primera hora del matí, han anat arribant a Vilafranca del Penedès els primers participants, amb temperatures normals d’hivern, un dia tapadot i el terra una mica humit en alguna zona, ja que a la matinada ha plogut.

 

Aquestes condicions meteorològiques no han impedit que 65 valents i valentes, amb 38 motos hàgim gaudit al màxim d’aquesta ruta.

Degut a la gran participació hem fet 2 grups, un portat pel bon amic Alfredo, a qui agraeixo molt la seva inestimable col·laboració, i l’altre per mi mateix.

A ¾ de 9 puntuals, hem començat el primer tram bastant planer i recte de 15 Km, vorejats de vinyes, ens ha portat fins a Torrelles de Foix. A partir d’aquí comencem els revolts, 30 Km endinsant-nos per la Serralada Pre-litoral entre l’Alt Penedès i l’Alt Camp, fins a Santes Creus. Cadascú al seu ritme ha gaudit de la carretera i del paisatge boscós que anàvem travessant.

Reagrupament i continuem amb el grup compacte per l’Alt Camp i la Conca de Barberà, passant pel Pont d’Armentera, Pla de Santa Maria, Cabra del Camp, Barberà de la Conca, Pira, Sarral, Rocafort de Queralt, fins arribar a Santa Coloma de Queralt.

 

Ja hem recorregut els primers 90 Km en 1 hora i mitja i comencem a tenir gana.

A “Cal Ton” ens esperen el Ton i la Concepció, uns referents per a tots els motards i ciclistes de la zona, per oferir-nos un bon esmorzar de forquilla o entrepans freds o calents segons el gust i la gana de cadascú.

 

 

 

Entre mig de queixalades, conversa i bon ambient ens hem tret el fred de les orelles i recuperat forces per afrontar el segon tram.

Hem rutejat una estona per la Conca de Barberà i tornat a travessar la Serralada Pre-Litoral per les comarques de l’Anoia i del Penedès.

 

Han estat 60 km de corbes, enllaçades i paelles, que ens han fet gaudir de les nostres motos i també d’aquests paisatges forestals d’hivern.

 

 

Hem passat per Aguiló, Sant Martí de Tous, Bellprat, Santa Maria de Miralles, La Llacuna, Les Llambardes, Font-rubí i Guardiola de Font-rubí. En aquesta darrera població tornem a entrar de ple en la Depressió del Penedès, de sobte canvia el paisatge, acompanyant-nos novament la vinya durant els darrers 30 Km, fins a Sant Sadurní d’Anoia, capital del Cava; on fem una aturada d’una hora per a visitar “L’espai xocolata Simón Coll”.

Han estat 180 Km de bones carreteres secundàries, amb bon asfalt, força revirades i moteres, amb molt poc trànsit, gaudint de bonics i tranquils paisatges.

Com a anècdota, dir que tenint en compte que el dissabte és dia de mercat, prèviament havíem sol·licitat i abonat a l’Ajuntament de Sant Sadurní una reserva d’espai de 50 metres lineals, per a poder garantir l’estacionament de les nostres motos al pàrquing del Centre sense cap problema. Tot i les tanques i els senyals de zona reservada, un terç de les places estaven ocupades per cotxes, havent de deixar part de les nostres motos on s’ha pogut.

 

 

Hem avisat a la policia municipal, per tal que aquests “egoistes” per no utilitzar una altra paraula, en una altra ocasió s´ho repensessin i ens respectin. Que no sempre els motards siguem el col·lectiu més dèbil. Aquest ha estat el resultat:

 

La visita a “xocolates Simon Coll” ha valgut molt la pena, el guia l´ha fet molt interessant, entretinguda i didàctica, a la sortida qui més qui menys s’ha firat,  aprofitant l’ocasió per endolcir la jornada.

D’aquí hem continuat la marxa, tot fent els darrers 4 Km fins “l’hotel – restaurant Sol i Vi” on hem finalitzat aquesta jornada fent la tradicional foto de grup.

 

Per passar després a una sala reservada només per a nosaltres, on en Miquel i el seu equip ens ha fet gaudir d’un magnífic dinar.

Com el nom de la ruta indica, no hi podia mancar una bona “xatonada”, acompanyada d’uns segons plats exquisits.

Moment de conversa, celebració i agraïments.

 

 

Com a cloenda només afegir que desitjo que hàgiu gaudit tant com jo d’aquesta jornada motero-gastronòmica. Després de forces dies de feina i neguit preparant-la, us ben asseguro que em dono per molt satisfet escoltant els vostres comentaris i valoracions. Us ho agraeixo molt. L’any que bé intentarem tornar a estar a l’alçada.

 

Gràcies a tots i totes per la vostra participació !!!

Comparteix-ho!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.