FemCaragolada 2022! Els caragols van sortir!!

FemCaragolada 2022! Els caragols van sortir!!

I sí, SI!!!!!!! Em vaig estrenar, i quin debut!!! Ja havia participat com a Co_Cap de Ruta a la 360º del 2021 però ara… ho feia tot sol. Vaig organitzar aquesta ruta amb molta il·lusió. Reunir als meus amics, recórrer terres de Lleida i anar a menjar caragols a un lloc que tant records familiars té per mi va ser genial… Així que, deixeu-me us expliqui el que vam viure els 40 participants.

8:15

Aquesta era l’hora marcada per trobar-nos i esmorzar. El lloc triat era el Bufet Altafulla, lloc molt conegut en la zona i  des d’on iniciaríem la ruta de la FEMCaragolada 2022.

A les 8:50 ja ens trobàvem les 30 motos preparades  per sortir i a 5 minuts de les 9:00 ja començàvem el camí cap a ponent.

La ruta començava amb una pluja fina, però persistent i tot que confiàvem que aniria a menys, no va ser així i l’aigua va ser la protagonista durant tot el trajecte.

Havia marcat 3 trams ben diferenciats, el primer era recórrer els Caps de Tarragona, des d’Altafulla fins a la Riba, el qual es va fer en poc més de 35 minuts.

A partir de la Riba, va començar el tram 2, el tram amb les millors carreteres i paisatges del Priorat, però que en un dia com avui, presentava la seva dificultat.

 

El ritme va ser tranquil però constant i tothom va poder-ho seguir fins a la primera parada programada, una coneguda fonda de Cornudella de Montsant.

 

En les Ventes d’en Pubill, es van fer 15 minuts molt necessaris per escalfar-nos una mica, ja que la temperatura era baixa. En algun tram es va arribar als 5º C.

La segona parada la teníem en la benzinera de Flix, allí ens esperava en Lluís Oromí, soci fundador del concessionari BMW Motorrad Lleida i principal col·laborada en aquesta sortida.

Tot i la pluja, es va arribar a Flix sobre l’hora prevista (12:15) i mentre algunes motos van aprofitar per  omplir dipòsits, la resta vàrem fer un petit descans sota cobert.

 

Des d’aquest punt, la ruta entrava en el seu últim tram, on descobriríem els camps fruiters de Lleida i el pantà d’Utxesa, abans d’arribar al pas del riu Segre.

La carretera des de Llardecans, presentava un ferm en malt estat i calia conduir amb precaució, però tothom la va poder fer sense cap incidència.

 

Els últims 500 m. del recorregut, tenien un parell de dificultats afegides, una pas de riu en precari i una petita pista offroad, però ningú les va voler evitar i vam arribar al restaurant a les 14:00, quasi a l’hora prevista.

 

Un cop la ruta acabada, tocava gaudir dels Caragols de Cal Nenet, restaurant amb molta tradició de les terres de Lleida.

 

I per gentilesa de Moto2, vam poder veure i tocar, dos motos molt diferents entre si, però ambdues impactants, com son la BMW R18 i la HD Pan Amèrica.

I ara sí… arriba el moment del dinar.

 

Només ens quedava les cireretes del pastís… Per una banda, en Lluís Oromí ens ha havia preparat una xarrada sobre el seu viatge que va fer per Àfrica en solitari quan va complir els 50 anys. Una experiència, que el va canviar per sempre.

 

 

I per l’altra, Moto2 Lleida, ens havia obsequiat amb quatre fantàstics regals, que es van sortejar, entre tots els assistents.

 

 

Amb l’alegria dels afortunats en el sorteig, es va donar per finalitzada la jornada. Quin dia he viscut i quin goig veure-us a tots compartint una ruta i molts moments plegats. No em queda més que donar les gràcies a tots els participants per ser-hi i gaudir del dia,  tot i el malt temps que ens va acompanyar durat tot el trajecte.

 

 

Fins l’any que ve!!!

Comparteix-ho!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.