Temporada del Txotx

abril, 2022

202215abr(abr 15)6:52 pm17(abr 17)10:52 amTemporada del Txotx6:52 pm - 10:52 am (17) Hernani, Hernani Cap de Ruta: Albert Calbet

Detalls de la sortida

Les nostres motos ens donen moltes alegries oi?? I els nostres amics també!! Així que anem a fer una passejada pel País Basc.

Fem un txot? Què significa realment la paraula txot?

S’anomena txot a l’acció d’obrir l’aixeta de la kupela (o bóta) per servir la sidra directament al got. Quan en una sidreria algú crida “txot!” tots els comensals s’aixequen i s’apropen a la kupela, ja que això vol dir que es va a servir sidra. La tradició marca que cal esperar la cua i de forma ordenada es van omplint els gots de sidra. Una vegada que estan tots els comensals de la cua servits es tanca l’aixeta. En algunes sidreries és el propi sidrero qui obre i tanca l’aixeta, però en altres establiments són els mateixos comensals els que s’encarreguen d’aquesta sagrada tasca.

Doncs això és el que gaudirem. Arribarem a la vila d’Hernani el divendres, per sopar plegats i parlar de la ruta de dissabte.

I dissabte, recorrerem les carreteres basques, sinuoses, revirades i amagades, passant per Zumaia

 

Per arribar a Guetaria

Pararem en ruta per fer un dinaret “A LA VASCA” que ens deixarà ben plens i després un passeig per arribar a Hernani.

Una nova ruta, aquesta vegada fora del nostre país que ens portarà a conèixer indrets increibles del país Basc. Us espero a tots!!!

Data

15 (Divendres) 6:52 pm - 17 (Diumenge) 10:52 am

Lloc

Hernani

Hernani

Cap de Ruta

Albert Calbet

No hi ha comentaris

Disculpa, els comentaris estan tancats ara mateix.

X