Atalaia de Catalunya: Mare de Deu del Mont

setembre, 2021

202125setTot el diaAtalaia de Catalunya: Mare de Deu del Mont(Tot el dia: dissabte) Santuari, Mare de Deu del Mont Cap de Ruta: Albert Calbet

Detalls de la sortida

Que bé que ens ho passem amb els nostres amics del Club!!!!

 

 

L’Eli i jo us preparem una ruta ben especial cap El Santuari de la Mare de Déu del Mont, atalaia de Catalunya, on va fer estada Mn. Jacint Verdaguer l’estiu del 1884.

 

Anirem fins al bel mig de l’alta Garrotxa i l’Alt Empordà, a un lloc privilegiat, amb una vista panoràmica de 360 graus. El santuari de la Mare de Déu del Mont senyoreja mitja Catalunya, des del capdamunt de la serra d’Albanyà.

Des d’allí s’admiren els cims del Pirineu, des del Cap de Creus al Puigmal, passant pel Canigó, les planes de l’Empordà i Girona, els contraforts d’Osona.

La construcció del Santuari va tenir una especial significació en el món religiós del segle XIV. Els estudiosos assenyalen que va tenir un pes específic enmig de construccions d’esglésies, ermites o santuaris d’aquella època. La seva posició al capdamunt d’una esquerpa muntanya hi devia contribuir, per via al·legòrica, d’una proximitat celestial.

 

 

Sortirem de la benzinera Repsol a Solsona, per anar cap a Sant Llorenç de Morunys. Passarem per l’Espunyola, Olost, Vilanova de la Sau, Santa Pau i Banyoles per arribar al Santuari. Passejarem pels seus voltants, admirant les vistes!!! i dinarem allà mateix.

 

 

El Restaurant del Santuari de la Mare de Déu del Mont ofereix una cuina de mercat amb plats que són elaborats de manera casolana, amb una marcada creativitat, gaudint de la Cuina Volcànica amb productes autòctons de la terra i amb una acurada elaboració.

 

 

Segur serà un dia fantàstic!!!!

Data

Tot el dia (Dissabte)

Lloc

Santuari

Mare de Deu del Mont

Cap de Ruta

Albert Calbet

No hi ha comentaris

Disculpa, els comentaris estan tancats ara mateix.

X