1ª Catedral del Vi. Pinell de Brai

202426oct8:45 am5:45 pm1ª Catedral del Vi. Pinell de Brai

Detalls de la sortida

Va ser Àngel Guimerà qui va batejar els Cellers Modernistes amb el nom de Catedrals del Vi. A finals del segle XIX, La fil·loxera havia empobrit molt tot el sector vitivinícola català i per remuntar d’aquella situació va agafar força el cooperativisme, l’èxit de la unió entre pagesos va fer possible la construcció dels cellers cooperatius i així van néixer les Catedrals del Vi, la majoria daten d’entre 1915 i 1930.

Amb aquesta ruta iniciem un cicle que ens portarà a visitar algunes d’aquestes joies arquitectòniques clàssiques amb les nostres joies clàssiques de 2 rodes.
El primer destí d’aquest cicle serà el celler cooperatiu del Pinell de Brai, el nom del celler és Catedral del Vi. A més a més de vi també produeix oli.
Aquest celler data del 1922 i és obra de Cèsar Martinell (deixeble directe d’Antoni Gaudí).

 

 

Sortirem de Reus, rutejarem per les comarques del Baix Camp, Priorat, la Ribera d’Ebre i La Terra Alta, on es troba Pinell de Brai.
A les 12 farem una visita guiada a aquesta Catedral del Vi, que acabarà amb una degustació de 4 vins, del seu oli i un aperitiu; seguidament passarem al restaurant del celler on dinarem.

Les protagonistes seran les clàssiques, però us espero a tots!!

Data

(Dissabte) 8:45 am - 5:45 pm

Lloc

Celler del Pinell de Brai

Carrer del Pilonet, 8, 43594 El Pinell de Brai, Tarragona

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.