Corpinnat amb la Matinée

Corpinnat amb la Matinée

Podeu accedir a la galería fotográfica aquí.

Com m’agrada compartir el meu país amb els meus amics!!!!!!!!! I amb bons vins i escumosos encara més!!!

El dissabte vem anar a conèixer de ben aprop que és la marca Corpinnat. CORPINNAT és una Marca Col·lectiva de la Unió Europea nascuda amb la voluntat de distingir els grans vins escumosos elaborats al cor del Penedès, a partir de raïm 100% ecològic collit a mà i vinificat íntegrament a la propietat.

La Marca engloba productors tan importants com Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Can Freixes, Júlia Bernet i Mas Candi i tenen un valedor d’excepció: en Pitu Roca, de El Celler de Can Roca.

La paraula la composen dos conceptes: COR, el bressol on fa més de 130 anys van començar a bategar els primers vins escumosos de l’Estat espanyol: i PINNAT, que prové de l’arrel etimològica Pinnae que fa referència a l’origen del topònim Penedès, documentat al segle X com a Penetense. Aquest adjectiu llatí deriva de pinna, que signinfia penyal o roca i que aplicat al Penedès equival a territori rocallós.

El territori Corpinnat és el bressol dels grans vins escumosos dins de la històrica regió vitivinícola del Penedès, al sud de Barcelona, on a final del s. XIX es va iniciar i s’ha perfeccionat l’elaboració d’aquests vins, seguint el mètode tradicional. El clima, la terra i el paisatge, i una dilatada experiència en el conreu de la vinya confereixen en aquest enclavament les condicions òptimes per a l’elaboració de vins amb una personalitat única.

A partir de collites manuals de raïm ecològic certificat, basat fonamentalment en les varietats històriques del Penedès, Corpinnat fa un pas més a favor de la sostenibilitat del territori i el paisatge amb un profund respecte per les varietats autòctones. Vem començar la jornada amb un esmorzar ben aprop de les vinyes, començant de degustar els vins i escumosos de Corpinnat.

De la ma de’n Marcel, enòleg i promotor a Castell-Roig d’aquesta marca, ens vem endinsar a la seva propietat: Castell-Roig, on produeixin sota les marques Sabaté i Coca i Castell-Roig.

En Marcel ens va encomenar el seu esprit entusiasta!!!!!!!!!! La seva visió del que es una producció sostenible, ecològica i d’alta qualitat ens va enamorar a tots.  Amb la Bàrbara vem recorrer tota la propietat, coneixent com elaboren els seus productes i amb quin carinyo tenen cura de tot.

Tot un  mati ple de nous coneixements, de secrets sobre com aconseguir el millor escumós i, aprenent tot sobre el procés.

La degustació que ens van preparar ens va fer conèixer 6 diferents varietats, des dels seus vins blancs als seus escumosos… i tot ben explicat per la Barbara i en Marcel.

Ara saben més sobre la producció de vins al nostre país!!!!!!!!! I hem tingut el plaer de conèixer a dos generacions de Sabaté i Coca: l’avi Marcelino i el seu fill Marcel.

I per tancar la jornada, una bona paella feta pelmeus amics Jaume i Núria de Cal Sant a Esparraquera.

a un indret acollidor, amb tots els meus amics

Ha estat fantàstic organitzar aquest dia!!!!!!! I, sobre tot, poder gaudir de la vostra companyia. Ara ens queda seguir degustant els vins i escumosos de Sabaté i Roca!!!!!!!! I com a cloenda, i gràcies a en Lluis Alcobé, us deixo un video resum d’aquesta Matinée.

Fins aviat companys!!!!!!!!!!

Comparteix-ho!
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.