Ruta del Cister i la Verema

setembre, 2019

201914setalldayRuta del Cister i la Verema(Tot el dia: dissabte) Santes Creus, Santes Creus Road Leader: Lluis Alcobé

Detalls de la sortida

Hola companys, m’estreno com a Road Leader amb una ruta per la província de Tarragona.

 

El proper 14 de setembre passejarem per les comarques de l’Alt Camp, Urgell i Conca de Barberà per gaudir dels monuments més emblemàtics de la Ruta del Cister: Els Monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges

El Monestir de Santes Creus recull espectaculars vitralls i tombes reials enmig de la puresa i de l’austeritat característica del Cister. Va acollir la primera comunitat monàstica de l’orde a Catalunya i va ser el lloc triat per reis i nobles per al seu repòs etern .

 

Poblet és un impressionant conjunt arquitectònic que es troba entre els monestirs més grans d’Europa. Declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, alberga una important comunitat monàstica que manté viva l’espiritualitat de l’indret.

 

Vallbona de les Monges es un espai únic on el pas de les hores es comparteix amb la comunitat religiosa femenina. Amb vuit-cents anys de presència monàstica ininterrompuda, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Cister.

 

Tanmateix, i donat que el mes de setembre es època de verema, aprofitarem per fer una visita al Celler Cooperatiu de Vila-Rodona. El Celler està ubicat en un edifici modernista espectacular, obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí.

Desde el ajuntament de Vila-Rodona i personalment amb el seu alcalde Senyor Ramon Bricollé, estem rebent un gran recolçament.
Igualment passa amb Ramon Ollé, propietari d’una explotació agrària dedicada a la vinya. Ell ens rebrà “in situ” a la vinya i ens ensenyarà la maquinària i podrem veure amb directe com es fa la verema. També podrem tastar el raïm.
Visitarem la cooperativa de Vila-rodona. En motiu del primer centenari de la construcció del celler cooperatiu el visitarem de la ma de IBER ARQUEOLOGIA PATRIMONI I TURISME, empresa derivada de la Universitat Rovira i Virgili que fonamenta la seva activitat en la gestio patrimonial, el turisme i l’educació

 

 

I, sobre el terreny, ens rebrà el propietari d’una explotació agrícola de Vila-Rodona.

Un dissabte amb ruta per les carreteres de la zona per gaudir de la història, bon vi i bona gastronomia.

 

 

Data

Tot el dia (Dissabte)

Lloc

Santes Creus

Santes Creus

Road Leader

Lluis Alcobé

No hi ha comentaris

Disculpa, els comentaris estan tancats ara mateix.

X